Ето как Samsung тества батериите на Galaxy S8

4
1595

Samsung прави всичко възможно за да успее и да върне добрата си репутация след грандиозния провал на взривоопасния смартфон Galaxy Note 7, батерията на който произволно се самозапалваше в ней-неочаквани ситуации.

Компанията разработи специална програма за предотвратяването на подобни случаи в бъдеще и в заводите на Samsung се използва специална технология за много прецизно тестване на акумулаторните батерии за новите мобилни устройства. Самите тестове можем да видим на видеоклипа, публикуван в интернет от производителя.

В клипа е показан целия процес за тестване на батериите на новия южнокорейски флагман Samsung Galaxy S8. Проверките започват с пълното зареждане и разреждане на батерията. След това започват тестовете за активно използване на устройството, по време на които служителите на компанията измерват температурата на корпуса на батериите.

И края на серията от тестове се проверяват по случен начин поведението на батериите при силен натиск и цялостно пробиване на корпуса.

Да се надяваме, че новата система за тестване на батериите напъни ще елиминира самозапалването и самостоятелното взривяване на смартфоните. Всъщност, това вече се потвърди чрез доста странните изпитания, при които Samsung Galaxy S8 бе разрязан на две, но не се запали.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Ето как Samsung тества батериите на Galaxy S8"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка