Ето как Samsung тества батериите на Galaxy S8

4
25

Samsung прави всичко възможно за да успее и да върне добрата си репутация след грандиозния провал на взривоопасния смартфон Galaxy Note 7, батерията на който произволно се самозапалваше в ней-неочаквани ситуации.

Компанията разработи специална програма за предотвратяването на подобни случаи в бъдеще и в заводите на Samsung се използва специална технология за много прецизно тестване на акумулаторните батерии за новите мобилни устройства. Самите тестове можем да видим на видеоклипа, публикуван в интернет от производителя.

В клипа е показан целия процес за тестване на батериите на новия южнокорейски флагман Samsung Galaxy S8. Проверките започват с пълното зареждане и разреждане на батерията. След това започват тестовете за активно използване на устройството, по време на които служителите на компанията измерват температурата на корпуса на батериите.

И края на серията от тестове се проверяват по случен начин поведението на батериите при силен натиск и цялостно пробиване на корпуса.

Да се надяваме, че новата система за тестване на батериите напъни ще елиминира самозапалването и самостоятелното взривяване на смартфоните. Всъщност, това вече се потвърди чрез доста странните изпитания, при които Samsung Galaxy S8 бе разрязан на две, но не се запали.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
Радоassa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Защо не носят огнеупорни костюми?

Радо
Радо

Защото не са малоумни като теб примерно?

assa
assa

Радо приятелю бавен, ти само заради мен пишеш тука, толкова ли ти е тъп живота?

Радо
Радо

Не човек , просто ми писва да гледам как пишеш от немай къде коментари под почти всяка статия(освен ако не си на заплата за тази работа – тогава ти е простено 🙂 ). Прегледай си последните 20-30 коментара – и сам си направи самооценка колко от тях са конструктивни/обективни и колко от тях са просто ТРОЛЕНЕ?
Иначе – почти нищо лично…