За две години HMD Global продаде 70 милиона смартфони Nokia и върна бранда в топ-5 на Европа

5
687

На 8 януари 2017 година HMD Global си постави смелата задача да възроди бранда Nokia на пазара на смартфони, като започна с модела Nokia 6. За изминалите две години компанията достигна големи успехи и брандът Nokia вече е на пето място по продажби в Европа.

HMD Global публикува статистиките за тези две години. През това време компанията е продала 70 милиона смартфони Nokia. От тях, 56 милиона са закупен от мъже над 35 годишна възраст, които и преди са купували продукцията на Nokia.

HMD Global съобщи, че по-голямата част от доходите е реализирана чрез по-достъпните модели смартфони. Продажбите на телефони от висок клас биха могли да са по-добри. С това се обяснява, защо компанията не бърза да предложи на пазара скъп флагмански смартфон. Счита се, че първият подобен модел ще бъде Nokia 9 с петорна основна камера, който трябва да бъде представен в края на тази или началото на следващата година.

Компанията сподели, че най-продаваният смартфон през този период е Nokia 6.1. Телефоните Nokia 7 Plus и Nokia 3.1 също се продават много добре, но не са посочени конкретни цифри.

В бъдеще приоритет за HMD Global остава ценовия сегмент 300-400 евро. Тоест, компанията ще се фокусира върху производството на смартфони от среден клас.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
евала маняк
евала маняк

Нокиа с Андроид – чук телефон

androidone
androidone

По принцип съм склонен да платя за един телефон спрямо друг заради името, но да са със що-годе идентични параметри и малка разлика в цената. Обаче Нокиа са в сянката си. И сравнение между последната Нокиа 8.1 с летния Xiaomi Mi A2 Lite… Влизам в потрес. Да, Нокиата е една идея по-добра, ама такава разлика в цената (двойна).. Същото Шаоми сравнено със 7.1… Сори, ама определено съм за „китайчето“

androidone
androidone

Чоплейки, сковах се от тазгодишното „откритие“ Нокиа 2.1 .. WTF??? Какво е грешно в Нокиа? Що за същество (компания) може да пусне нещо такова на пазара днес? И то под androidone.. Сиреч, 3 години ъпдейти по сигурността. Тоз телефон е отживелица от около преди 5 години. Те пускат подобен хардуер днес… И то за 100 евро!! Тез удариха Епъл, Самсунг и Хуауей, взети заедно, в земята. Корпорациите искат много пари, ама дават и сравнително най-доброто (пак взети заедно). Нокиа ги парализира – малко пари, ама за нищо. 100 евро за това „устройство“ 2018г…… Дори съм готов да споря дали ще… Виж още »

(*)
(*)

Сегашните нокии с андроид са отврат, не могат да се мерят нито с ширпотребата, нито с яките телефони. За ширпотреба са ужасно скъпи, за як телефон не стават и пак са си скъпи.

assa
assa

Аз друго не мога да разбера, защо 8 е флагшип, а 8.1 е бюджетен? Ся цената разбира се е с 20% по-висока и трябва да е разбираемо по-добра… опа ама тя новата бюджетна нокия е по-скъпа от старата флагшип. Интересна стратегия.