За две години HMD Global продаде 70 милиона смартфони Nokia и върна бранда в топ-5 на Европа

5
754

На 8 януари 2017 година HMD Global си постави смелата задача да възроди бранда Nokia на пазара на смартфони, като започна с модела Nokia 6. За изминалите две години компанията достигна големи успехи и брандът Nokia вече е на пето място по продажби в Европа.

HMD Global публикува статистиките за тези две години. През това време компанията е продала 70 милиона смартфони Nokia. От тях, 56 милиона са закупен от мъже над 35 годишна възраст, които и преди са купували продукцията на Nokia.

HMD Global съобщи, че по-голямата част от доходите е реализирана чрез по-достъпните модели смартфони. Продажбите на телефони от висок клас биха могли да са по-добри. С това се обяснява, защо компанията не бърза да предложи на пазара скъп флагмански смартфон. Счита се, че първият подобен модел ще бъде Nokia 9 с петорна основна камера, който трябва да бъде представен в края на тази или началото на следващата година.

Компанията сподели, че най-продаваният смартфон през този период е Nokia 6.1. Телефоните Nokia 7 Plus и Nokia 3.1 също се продават много добре, но не са посочени конкретни цифри.

В бъдеще приоритет за HMD Global остава ценовия сегмент 300-400 евро. Тоест, компанията ще се фокусира върху производството на смартфони от среден клас.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари