За руската мобилна ОС Аврора излезе обновяването Пенза

1
730

Руската компания „Отворена мобилна платформа“ започна разпространението на нова версия на мобилната операционна система Аврора. Тя е с пореден номер 3.2 и кодово име Пенза. Обновяването получи сертификат от федералната служба за безопасност на Русия (АК2/КС2), както и от Руската федерална служба за технически и експортен контрол (А4/УД4). Едновременно с това цикълът на поддръжка е увеличен до 3 години.

По-голямата част от нововъведенията е свързана с информационната безопасност. Добавен е режим на администратор, който дава възможност за локално контролиране на системните възможности на мобилните устройства. Наличен е и валидатор, проверяваш предложенията за наличието на необходимите сертификати. Подобрена е защитата от препрограмирането на смартфоните и таблетите работещи под управлението на Аврора.

Добавени са няколко нови вродени приложения – за криптиране на данните, диктофон, прогноза за времето и други. Добавена е светла тема, а Push уведомленията са реализирани на системно ниво. Освен това, в новата Аврора е добавен специален API, даващ възможност за работа на антивирусни програми.

Аврора версия 3.2 (Пенза) може да бъде инсталирана на смартфоните INOI R7, Qtech QMP-M1-N, Blackview BV6000s, MiG C55 и таблетите  INOI T8, Аквариус NS208, Аквариус Cmp NS220 и БайтЕрг МВK-2020. Таблетите с тази операционна система през следващата година ще се използват за преброяване населението на Руската Федерация. Досега за инсталирането на обновяванията за Аврора бе необходимо мобилното устройство да бъде свързано чрез кабел към компютърна система. Сега новият фърмуер се инсталира по безжичен път.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари