Смартфоните, базирани на процесора Snapdragon 835, се появиха на масовия пазар в началото на това лято и по производителност спечелиха първите места в AnTuTu. В същото време, един от водещите производители на чипове с света – компанията Qualcomm се подготвя за дебюта на поредния мощен нов процесор.

Това е системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 836, която се очаква да излезе още тази година на пазара в тандем с новия смартфон Google Pixel 2.

Неотдавна се появи информация, че първият смартфон, оборудван с този процесор на Qualcomm, ще бъде Samsung Galaxy Note 8, но по всичко личи, че тези твърдения не съответстват на действителността.

Според най-новата информация, чипът ще дебютира съвместно със смартфона Google Pixel 2, който трябва са излезе през втората половина на тази есен.

Напълно е възможно да видим новата системата-върху-чипа и сред китайските смартфони от флагманско ниво, като например Mi MIX 2, Note 3 и Mi 6s. Възможно е компанията OnePlus да представи на пазара още една версия на анонсирания неотдавна модел OnePlus 5, който ще се казва OnePlus 5T и ще работи на базара на Qualcomm Snapdragon 836.

Да си припомним, че Qualcomm освен чипа Snapdragon 836, подготвя още два флагмански процесора: Snapdragon 845 и Snapdragon 840.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за