fbpx
7.9 C
София

Излезе приложение за подготовка на миграция от Windows Phone към Windows 10 Mobile

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Появата на новата мобилна ОС Windows 10 Mobile на Microsoft се очаква през следващите два-три месеца. Тя ще се предлага като безплатно обновяване за смартфоните с Windows 8.x, хардуерът на които отговаря на изискванията на новата операционна система.

 

Едно от основните изисквания за безпроблемно обновяване е наличието на достатъчно дисково пространство. Неотдавна се появи информация за това, че Windows 10 Mobile не може да бъде инсталирана на смартфони с 4 GB собствена флаш-памет. Сега се оказа, че и тези смартфони ще могат да бъдат обновени, но с помощта на външна MicroSD карта.

 

Microsoft представи днес приложението UpdateAdvisor, което е предназначено да помогне при инсталирането на Windows 10 Mobile чрез поставяне на външна карта памет. UpdateAdvisor проверява за наличието на обновяване и анализира обема на свободното дисково пространство. Ако то не е достатъчно, се дават препоръки, като например, кои видеоклипове, изображения и аудио файлове могат да се преместят върху картата памети или в електронния облак OneDrive. Третият вариант е изтриването на тези файлове, като след завършване на процеса, те могат да бъдат върнати обратно.

Преди излизането на финалната версия на ОС Windows 10 Mobile се очаква появата на още няколко предварителни компилации.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини