fbpx
4.6 C
София

Apple обмисля възможността за създаване на оригинално видео съдържание

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Apple изглежда се готви за навлезе в бизнеса със собствено видео съдържание и да се конкурира с компании като Netflix, Amazon и Hulu, които предлагат подобни услуги.

Това твърди известния сайт Variety, който специализира в новини и слухове от развлекателния бизнес. Според него, наскоро между шефовете на Apple е имало среща, целта на която е било обсъждането на варианти за създаването на такова развлекателно видео съдържание. Variety твърди, че в центъра на инициативата е вицепрезидентът Еди Кю, който отговаря за политиката по създаване на съдържание в Apple и развитието на Apple TV.

Източниците на медията предават противоречиви реакции от въпросната среща. Така например, говорейки неофициално, висш служител на Apple посочва, че компанията има капацитета да участва в дългосрочен план в стрийминга на съдържание. по думите му, Apple може да мобилизира нужните човешки ресурси още през следващите месеци, така че евентуалната услуга да заработи догодина.

От друга страна обаче, други изказани мнения не са толкова ентусиазирани относно темповете, с които може да се случи това.

Засега няма реални доказателства дали компанията ще предпочете да се съсредоточи върху филми, ТВ съдържание или пък комбинация от двете. Скорошното пускане на Apple Music показва, че Applе очевидно няма проблем с работата с оригинално съдържание и абонаментни планове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини