Операционната система Windows Mobile вече никога няма да може да стане конкурент на Android и iOS, понеже последният флагман, работещ под нейното управление бе официално признат за провален.

Това е флагманът HP Elite x3 на който феновете на Microsoft възлагаха големи надежди. Смартфонът всъщност е много добър, с изключение на операционната система Windows 10 Mobile и твърде високата цена. Ако това устройство бе с ОС Android, навярно би могло да бъде напълно успешно.

В края на тази седмица американската компания HP официално заяви, че се отказва от разработването и производството на смартфона HP Elite x3, а неговата поддръжка ще продължи до 2019 година. Причината за всичко това според HP, е нежеланието на Microsoft да развива операционната система Windows 10 Mobile. В нея вече липсва поддръжката на новите технологии и стандарти и този телефон няма как да се конкурира със съвременните Android смартфони.

Ръководителят на HP за европейския регион Ник Лазаридис каза, че продажбите на HP Elite x3 ще продължат до края на 2018 година единствено от складовите запаси, а производството на телефона ще бъде спряно. Той изрази недоволството си от това, че Microsoft е прекратил разработването на платформата Windows Phone и по този начин е разрушил цялата екосистема.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари