Името на следващия модел iPhone може да ни обърка

1
1991

Според появилата се неофициална информация, през 2020 година Apple ще представи на пазара пет модела iPhone: както винаги през месец септември ще излязат четирите топ модела, а тази пролет ще бъде анонсиран наследника на iPhone SE.

Оригиналният модел iPhone SE излиза от 2016 година, а обновената версия на този смартфон се очаква да излиза още поне четири години, а това е много време в индустрията на мобилните устройства.

Японският уеб портал Macotakara съобщи, че корпорацията от Купертино вече не желае да нарича този мобилен телефон с името iPhone SE2 и му е измислила друго име – iPhone 9. Дали това ще бъде удачно или не засега няма как да знаем, но е ясно, че може да се получи объркване – да си припомним, че през 2018 година излезе „десетката“ а през 2019 година – iPhone 11.

Логиката за поставянето на това име е следната: наследникът на iPhone SE ще има същия дизайн като на iPhone 8 – тоест, той може да се счита за логическо продължение на този модел.

Очаква се iPhone 9 (или iPhone SE2) да получи LCD дисплей с резолюция 750х1334 пиксела и да се базира на топ процесора Apple A13 Bionic. Телефонът ще има 3 GB оперативна памет и камера от средно ниво. Цената едва ли ще бъде висока, понеже iPhone SE струваше $399 или $499 за моделите с 32 и 64 GB флаш диск. Очаква се поддръжката на 5G мрежите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари