Китай представи оптичния сензор за смартфони SmartSens SC520XS, директен конкурент на Samsung JN1 и Sony IMX758

2
373

SmartSens е една изгряваща звезда на пазара за оптични сензори за смартфони. Това лято тази китайска компания продаде всичката си продукция на BBK и нейният фотосензор SC800CS с резолюция 8 МР стана оптичният сензор на основната камера в бюджетните смартфони Realme C30 и Narzo 50i Prime. А сега SmartSens представи много по-съвършения сензор SC520XS с резолюция 52 МР.

Това все още не е флагмански фотосензор, но е пряк конкурент на популярните Samsung JN1 и Sony IMX758. При това китайският производител специално подчертава, че неговата матрица предлага двойно по-висока чувствителност и с 13% по-добра квантова ефективност в сравнение с тези два конкурента, като едновременно с това динамичният диапазон на регистрираната светлина е с 42 dB по-широк.

Както е при почти всички съвременни сензори с висока резолюция, новият SmartSens SC520XS използва Quad Bayer филтър, който осигурява възможност за бининг, при който 4 пиксела се обединяват в един общ пиксел, като в този случай резолюцията намалява до 13 МР, но чувствителността и цветовия шум рязко намаляват и става възможно да се правят качествени снимки при съвсем ниска осветеност на сцената. Размерът на пиксела е 0,7 микрона, а след прилагането на бининга става 1,4 микрона. Друга особеност на SmartSens SC520XS е режимът на силно понижена консумация на енергия, при който не могат да се правят снимки, но сензорът реагира, аки нещо се е променило в неговото поле на зрение. Китайският сензор може да заснема [email protected], [email protected], [email protected] и [email protected] видеа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари