Класация на смартфоните с най-бързо зареждане на батерията

12
2279

Последно време бързото зареждане на акумулаторната батерия на смартфона стана много важно. Докато по-рано капацитетът от 3000-4000 mAh се считаше за сериозен показател, сега е нещо обикновено. Но автономната работа на смартфоните не се увеличи – увеличиха се размерът на дисплеите и бързодействието. Както преди, мобилният телефон трябва да се зарежда често и постепенно всички производители започнаха да използват технологии за бързо зареждане.

PhoneArena състави класация на смартфоните, които се зареждат най-бързо, представена във вид на таблица.

В първата колона е показан капацитетът на батерията, във втрия – времето на зареждане в минути. Обърнато е внимание на времето на зареждане спрямо капацитета на батерията. Последната колона показва колко милиамперчаса се зареждат за една минута. Според този рейтинг, най-бързо се зарежда смартфонът Huawei P20 Pro.

Уеб порталът е съставил и рейтинга на най-бързите технологии за бързо зареждане, използвани в смартфоните към днешен ден.

Само преди 5 години не можеше и да се мечтае за подобна скорост на зареждане. В тази област се извършват много изследвания и се вижда, че технологиите се развиват. Но от друга страна, използваме все същите литиевойонни акумулаторни батерии.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
Val Kostthe professorПетър ДойновПотребителassa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Само дето от бързото зареждане батерията се подува и си заминава.

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Не само това. Тръгнеш ли извън вкъщи, трябва да си със зарядното в джоба едва ли не, още повече в случай, че е на различен волтаж от повечето 5-волтови. :/

the professor
the professor

и за мен тази класация е на телефоните с най бързо заминаваща си батерия…

Anonimous
Anonimous

Изразено липсва лидерът по капацитет на батерии и тяхната технолохи 9v/2a за зареждането и !!!

Интересно ми е, чии интереси облужват тези две класации?

Ако реални 5G xпрехвърли всичката изчислителна мощност на дата центровете, то никой, ама нокой от ту споменатите няма да бъде лидер.

Ще има един единствен лидер и това ще е К100

Схващате ли?

О и Да, така, както изгнилата ябълка не краде технологии, изведнъж пак ще е лидер… защото OUKITEL нямат ресурсите за адвокати и лобисти за пред фашисткият парламент !!!!!

Propov
Propov

Аз съм сменил над 10 телефона за последните 2 години и надута батерия не съм имал. Това са Li-Pol батерии, не са NiMh та да се плашат от топлината.
А това че ХуйВей ги лансират (не е безплатно) , не е голямата тайна. И Апфел и Самсуняг са минали по този маркетингов път.

assa
assa

Съзнаваш ли какви глупости говориш от твоя личен опит и трябва ли да ти ги посочвам или сам ще се сетиш?

the professor
the professor

2 години =24 месеца, като се разделят на 10 телефона правят по 2 месеца и 12 дена на телефон… за това време ако му се надуе батерията, значи е абсолютен боклук…

Петър Дойнов
Петър Дойнов

Какви са тия смешки бе! Моя дърти Microsoft Lumia 950 с 3000 мАч батерия се зареждаше за 60 минути от 0% до 100%!

Потребител
Потребител

Вярно е.Lumia 950 е топ телефон,който не се популяризира заради това,че е с Windows.Един от първите смартфони с Type C,първия с водно охлаждане.Камерата му е сред най-добрите и в момента,въпреки че е на 3 години.Последния флагман със сменяема батерия.

Петър Дойнов
Петър Дойнов

Реално камерата му е почти идентична с тази на старата ми Нокия Линия 1520, но чувствителността на сензора е до 12800 аса, което е 4 пъти по-добро от на най-новия ми (почти на 1 година) телефон Samsung S8+, който се оказа с много смотана камера, а аз заради нея го и купих!

the professor
the professor

казва се „iso“ и нищо не значи (и това че са написали че е толкова, не значи че е вярно – те и хуявей пишат, че са с leica, но производството го прави някой друг, не и leica, техен е само дизайна и само са ги „одобрили“), то има и фотоапарати с 64000 iso, че и по голямо. голямото iso значи, че снима добре на тъмно, но и с много шум, който после софтуерно да се маха (а предполагам че и iso-то е софтуерно надуто…)

Val Kost
Val Kost

Аууу, как ме стресирахаааа … ?! Тези „класации“ съм си ги сложил в подметките (да изглеждам по-висок … хахахаха ) ! Моят НТС 10 е точно на 28 месеца и се зарежда както, когато го закупих, а именно – от 0 до 70% за 50 мн. , а до 100% за 73 мн ! Ако не се ръчка постоянно, не се играят тежки игри, не работят десетки ненужни приложения на заден план и екрана не е осветен на 100%, то тогава батерията му издържа до 2 дена ! Когато НТС 10 излезе на пазара много „разбирачи“ го оплюваха с лека… Виж още »