Конкурсът на Vitamin Water: $100 хиляди за една година без смартфон

8
3717

През месец декември миналата година компанията Vitamin Water организира конкурса Scroll Free for a Year, победителят в който ще получи $100 000. Подадени са над 100 хиляди заявки за участие, а една от избраните е писателката Елана Мугдан (Elana Mugdan) от Куинс, щата Ню Йорк. За да получи тази сума Елана трябваше за една година да се откаже от ползването на своя смартфон iPhone 5s и вместо него да използва обикновен мобилен телефон с бутони на Kyocera. Телефонът може да се използва само за звънене и изпращане и получаване на SMS-и. След като тези 12 месеца изминат, Елана ще трябва да премине обширен тест с детектор на лъжата, за да се потвърди, че наистина не е използвала смартфон. Разрешено е да се използват компютър и смарт колонки.

Към днешен ден Елана не използва смартфон вече осми месец. Оказа се, че отказът от използването на мобилното устройство и е помогнал да се откаже от някои свои вредни навици. Но в някои случаи не й е било лесно и смартфонът би могъл да й улесни живота. Веднъж едва не изпуска самолета си на летището SeaTac, понеже неправилно е записала номера на телефона. Освен това, без смартфон няма как да ползва Uber и други подобни споделени услуги.

Без общуването в социалните мрежи момичето се чувства откъснато от останалите, но твърди, че и след приключването на конкурса, няма да използва смартфон.

„Всеки ден виждам хора, които не изпускат смартфоните от ръцете си и постоянно си правят автопортрети. Веднага се вижда колко са зависими от тези устройства. Когато погледнеш отстрани, всичко това изглежда много глупаво и странно… Реших никога повече да не се завръщам към смартфоните, понеже с тях времето тече напразно“.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Той
Той

Завиждам и малко

баба пена
баба пена

Няма ли да има подобна забава и в България?
С радост ще се включа….

дедо грую
дедо грую

Аз също, а за толкова пари се отказвам от смартфон до живот.

баба пена
баба пена

Мда, аз безплатно НЕ ползвам никакви социални мрежи… така че няма да ми липсва.

pedro
pedro

Ние и със смартфон не можем да ползваме Uber, кво да не сме умрели?

жоро
жоро

Факт, е че го е направила. Незнам като спреш 100 човека на НДК колко от тях могат да издържат осем месеца без смартфон. Аз незнам дали бих успял.

Лили Иванова
Лили Иванова

Без радио и умен телефон НЕ мога!!!

ApoFis
ApoFis

Тази жена без тази тел на носа си би изглеждала по-женствена!