Минг-Чи Куо: iPhone от 2020 година ще използват 5G модемите на Qualcomm

0
284

Известният аналитик Минг-Чи Куо, който досега не е давал погрешни прогнози заяви, че моделите iPhone от 2020 година ще бъдат оборудвани с 5G модеми, произведени от компанията Qualcomm. Аналитикът е стигнал до тази прогноза, след като миналата седмица двете компании се споразумяха и решиха всичките си патентни спорове.

Куо очаква, че Samsung също ще бъде един от доставчиците на 5G модеми, но само за някои пазари. Той обърна внимание, че Apple винаги се стреми да диверсифицира своите доставчици, като по този начин намалява рисковете и повишава своя пазарен контрол.

Минг-Чи Куо каза следното:

„Приключването на патентния спор между Apple и Qualcomm, както и сключването на шестгодишен лицензен договор означават, че новите модели iPhone от 2020 година абсолютно сигурно ще поддържат 5G мрежите. Qualcomm и Samsung са потенциално най-големите доставчици на 5G модеми за бъдещите смартфони на Apple.
Неотдавна пазарът бе твърде обезпокоен от това, че Intel се отказа да разработва 5G чипове. Това накара специалистите да се запитат, дали iPhone ще получат поддръжката на 5G през 2020 година. Но след уреждането на многогодишния конфликт между Apple и Qualcomm, ситуацията започна да се изяснява.
Аз очаквам, че смартфоните на Apple ще използват 5G чиповете на Qualcomm за диапазона mmWave и 5G чиповете на Samsung за Sub-6GHz пазарите“.

Минг-Чи Куо счита, че поддръжката на 5G мрежите ще увеличи продажбите на iPhone през 2020 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за