9.7 C
София

Много вероятно е iPhone 5 да бъде представен на четвърти октомври

Най-четени

Технологичният гигант Apple е поканил представители на медиите на специално събитие, което ще се проведе на 4 октомври. Доста голяма е вероятността именно през този ден да бъде представен официално дългоочакваният смартфон iPhone 5. Водещ на събитието ще бъде новият изпълнителен директор на компанията Тим Кук. Източници, близки до организаторите, са съобщили на информационния ресурс All Things D, че събитието ще бъде посветено на телефона от следваща генерация на Apple.

Официалната информация за медийното събитие е изключително оскъдна и компанията, ръководена от Тим Кук, не желае да издаде абсолютно нищо предварително. Това е обичайно поведение за хората от Apple, което се спазва и при други събития, организирани от тях. Обикновено компанията праща покани до медиите около една или две седмици предварително, но без да дава подробности.

Събитието ще бъде първото от рози род, което ще бъде водено от Тим Кук, след заставането му на кормилото на Apple през август, предхождано от напускането на емблематичния директор Стив Джобс, който се оттегли от най-високата длъжност в компанията по здравословни причини. По всяка вероятност презентацията на Кук ще бъде подпомогната от неговите колеги Фил Шилер, Скот Форстал и Еди Кю.

На този етап няма информация за това дали самият Стив Джобс ще присъства на събитието, но е много вероятно той също да бъде там, за да окаже морална подкрепа на колегите си. Вероятно решението за присъствието на Джобс и неговото евентуално участие ще бъде взето непосредствено преди четвърти октомври. Ако все пак той реши да участва, ролята му ще бъде малка, за да не засенчи славата на новия директор, който има нужда да натрупа известност и самочувствие, които ще му помогнат да върши адекватно своята работа в Apple.

Междувременно фабриката за слухове, свързани с iPhone 5, не спира да работи и произвежда огромно количество материали, с които са засипани всички новинарски сайтове в мрежата. Каква част от изнесената информация се доближава до истината е съвсем друг въпрос. Повечето слухове обаче сочат октомврийски дебют на следващия iPhone и това вероятно е най-достоверната част от тях.

Една от задачите на Тим Кук, в ролята му на първи човек в Apple, е да бъде лице на компанията по време на представянето на всички нови продукти. На Кук няма да му бъде никак лесно, тъй като предшественикът му вдигна летвата доста високо през последните години.

Към момента смяната на властта в Apple минава добре и щетите от загубата на Стив Джобс са минимални. Акциите на технологичния гигант спаднаха малко, но продажбите са стабилни и това вероятно ще е достатъчно за да успокои пазарите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини