8.6 C
София

Е-книгите от Kindle вече достъпни за наемане от библиотеки в САЩ

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Вчера (сряда, 21 септември) компанията Amazon обяви, че приложението й за други устройства за четене на електронни книги вече предоставя възможност на потребителите да заемат дигитализирани книги от над 11 000 библиотеки в САЩ.

Електронният четец Nook на Barnes and Noble и този на Sony са разрешили отворено наемане на електронни книги от библиотеки, което бе липсваща характеристика на Kindle, предизвикала опасенията на библиотекари.

Единадесетте хиляди заглавия са предоставяни на крайния потребител благодарение на технологията OverDrive. Книгите ще бъдат доставяни на устройствата през Wi-Fi или USB, което превръща Kindle в единствения четец, предоставящ безжична доставка на електронни книги от библиотеки.

Amazon.com предлага и други уникални услуги на потребителите на електронния й четец. Сред тях са възможност за водене на индивидуални и лични бележки върху електронната книга. Бележките са копирани резервно и достъпни всеки път, когато читателят чете книгата отново, или реши да я закупи.

Amazon.com също поддържа и четене на електронни книги през Web браузър – в Kindle Cloud Reader.

Проектът за заемане на книги е съвместен между Amazon.com и OverDrive. Последната от двете организации от край време предлага сканирани както книги, така и друго печатно съдържание на американски обществени библиотеки и училища.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини