Хакери използваха база данни, включваща имейл адресите за влизане в акаунтите на Apple ID.

На базата на тази информация те осъществяват автоматизирано изпращане на електронни писма, използвайки най-различни методи, за да не бъдат имейлите филтрирани като спам. Писмата са абсолютно точно копие на писмата, които Apple използва за изпращане на особено важна информация.

Най-често се изпраща писмо с информация, че от следващия месец за абонамента за приложението за YouTube трябва да се плаща по $149 месечно тоест, голяма сума пари. В писмото се налива масло в огъна, като се казва, че е задействано автоматичното удължаване срока на абонамента и следващата вноска автоматично ще се удържи от банковата карта, регистрирана в системата.

По-нататък се казва, че ако потребителят желае да отмени абонамента с цена $149 на месец, може да направи тов, като последва линка, посочен в писмото. Повечето притежатели на iPhone, iPad и Mac не виждат нещо нередно, понеже писмото изглежда съвсем като истинските, които изпраща Apple.

След прехода по препратката потребителят попада на фалшив сайт, направен абсолютно като сайта на Apple, в който трябва да се въведат данните за акаунта, номера на банковата карта, срокът на нейното действие и CVV кода от три цифри.

Когато потребителят направи това, от неговата дебитна карта се изтеглят всички налични парични средства, а кредитната карта потъва максимално възможния минус.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари