В началото на този месец водещ аналитик на Barclyas прогнозира, че времето за изчакване за замяната на батерията в iPhone ще се намали, но се случи точно обратното.

Днес Марк Московиц коригира своите пресмятания и прогнози за времето, което е необходимо да се изчака, за да се извърши замяната на батерията на смартфона. Преди няколко седмици средния термин бе около 2-4,5 седмици с тенденция за намаляване. За най-голямо учудване се оказа, че това време е нараснало до 3-4,5 седмици след подаване на заявката. В някои магазини, проверени от Barclyas се оказа, че трябва да се чакат цели 10 седмици за замяна на батерията на iPhone.

Barclays забеляза, че най-много трябва да чакат притежателите на iPhone 6 и 6+. А това променя прогнозите в посока. че тази година ще се продадат по-малко смартфони. Тази тенденция се натрапва от факта, че за редица собственици на iPhone ще бъде по-изгодно да ремонтират своите смартфони, отколкото за закупуват нов модел.

През месец януари тази година Московиц прогнозира, че от 500-те милиона iPhone потребители, около 50 милиона ще заменят батериите си.

Да си припомним, че става дума за големия скандал със забавяне производителността на iPhone с изхабяването на батерията. За да замаже ситуацията, Apple започна да заменя изхабените батерии с нови на почти тройно по-ниска цена. Но ето че бави нещата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари