Мoto g100 – най-бързият и мощен 5G модел в своя клас

4
1407

Един от най-интересните модели, представени от Motorola тази година, несъмнено е G100. Най-мощният смартфон от G серията на компанията, е отлично решение за мнозина потребители, търсещи апарат, изглеждащ и притежаващ някои от ключовите характеристики на флагман, но на много по-ниска цена.

Вече сме спирали вниманието си на него, но поставяйки го в сравнение с останали модели на пазара от този клас, непременно трябва да отличим предимствата му в тази ценова категория под 900 лв. И ако за моделите от G серията можем да кажем, че традиционно отговарят на универсалните нужди на потребителите, то G100 определено прави това по най-категоричен начин. Можете да прочетете нашето ревю, за да научите всички подробности за него, както и да си припомните кои са ключовите му предимства.

Процесор

Много важна характеристика за модела, е че компанията включва флагмански процесор в конфигурацията на G100, превръщайки го в смартфона с най-добър процесор в своята ценова категория.

Ще припомним, че апаратът разполага с 8-ядрен Snapdragon 870, който е създаден по 7-нанометров технологичен процес. Освен него хардуерната му мощ се допълва и от специален графичен ускорител Adreno 650. 8GB LPDDR5 RAM се грижи за безпроблемната работа с много приложение а бързата 128GB UFS 3.1 вътрешна памет помага всичко да се случва на висока скорост и без никакво забавяне при работа.

5G

Наличието на 5G технология пък е изключително важно за всеки, който взима апарата си и иска той да му служи вярно в следващите години, когато използването им ще стане все по-активно. 5G обаче има голямо значение и в момента, защото операторите в България развиват мрежите си и те работят на по-висока скорост, възползвайки се от предимствата на телекомуникациите от пето поколение и в момента.

Екран

Дисплеят, използван в модела, също е от флагманско семейство. Потребителите имат на разположение ярък 6,7-инчов екран, работещ с опресняване от 90 Hz. Той работи в резолюция 2520х1080 пиксела и има удобното за мултимедия съотношение на страните от 21:9. Това позволява формата му да е много удобна и за използване с една ръка.

Камера

G100 има акцент и върху камерата, подобно на всеки апарат, претендиращ да е флагман. Снимките с основния 64-мегапикслеов сензор с лазерен автофокус са безкомпромисни. Освен това има и 16-мегапикслеова камера за широкоъгълни снимки, както и сензор за макро снимки. Той е особено симпатичен и в него виждаме една от иновациите в модела. За специалният вид снимки има отделна светлина. Свети самият ринг на сензора, който прави снимки. По този начин фокусът и снимането наистина от близо е възможно с много голямо качество. А това е нещо, което дори флагманите нямат в момента. Комплектът от камерите се допълва и от TOF 3D сензор. Сред възможностите на камерата е още възможността за правена на K видео или 4K видео с 60 кадъра в секунда, а селфи камерата не отстъпва и е готова са най-забавните ви летни снимки.

Камерата има и много възможности, като Slow Motion видеа, има нощен режим, Dual Capture режим, при който двете камери работят едновременно и Audio Zoom, като при видео запис фоновият шум се премахва и остава звукът, идващ от записвания обект.

Софтуер

Моделът работи много бързо и поради това, че разполага с на практика чист Android – характерна черта за моделите на Motorola. Освен това в операционната система обаче има вградени много ключови екстри, характерни за марката. Ненадминато е управлението на телефона с жестове. Най-важно обаче е присъствието на Ready For, на който също спряхме внимание отделно.

Благодарение на него с един малък кабел можете да превърнете своя смартфон в пълнофункционален компютър и да го използвате за работа и забавление навсякъде, като се лишавате от неудобството да носите лаптоп със себе си.

Отлично решение

На цена много далеч от тази на флагманите, G100 на Motorola предлага сходни характеристики, което го прави идеален, за всичко които искат най-доброто, но без да е необходимо да плащат висока цена за него. Параметрите на модела ще са актуални още дълго и G100 ще може да се използва за работа с мултимедия, игри, правене на качествени снимки и всичко друго, което може да предложи един флагман.

5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари