Най-добрият мобилен процесор според The Linely Group

4
846

Китайският уеб портал Mydrivers съобщи, че аналитичната компания The Linely Group е публикувала своя анализ за пазара на процесори за смартфони през 2019 година. В този рейтинг за най-добър мобилен процесор за 2019 година бе обявен Kirin 810.

Сред разглежданите критерии са производителността, влиянието на чипа на промишлеността и пазара на смартфони, и други. Експертите на The Linely Group обявиха, че смартфоните на Huawei и Honor, базирани на Kirin 810, демонстрират много добра производителност и отлична работа на изкуствения интелект.

Аналитиците на The Linely Group отбелязват, че централния процесор и интегрирания графичен ускорител в този чип, превъзхождат решенията на конкурентите, като например Snapdragon 730 и Helio P30. За един от най-удачните мобилни телефони базирани на системата върху чипа Kirin 810 е определен Honor 9X, от който само за един месец бяха продадени над 4 милиона екземпляра.

Да си припомним, че Kirin 810 бе представен през месец юни миналата година и се произвежда чрез 7 нанометров технологичен процес. Той има два клъстъра с процесорни ядра, в които са включени две бързи Cortex-A76 ядра с тактова честота 2,27 GHz плюс две икономични Cortex-A55 с работна честота 1,88 GHz.

Графичният ускорител в Kirin 810 е Mali-G52 MP6. В този чип се използва и невронен процесор за хардуерно ускоряване на алгоритмите е елементи на изкуствен интелект.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари