fbpx
-11.2 C
София

Намаляващото търсене застави Apple да съкрати производствената програма на iPhone за тази година

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Според информирани източници, първоначално Apple е очаквал да пусне около 90 милиона смартфона от новата серия до края на годината, но прекъсванията в доставките на компоненти и дългото време за чакане на поръчките принуди много купувачи да се откажат от идеята за закупуване на iPhone 13. Сега Apple също предупреди изпълнителите, че възнамерява да пусне до края на годината не повече от 80 милиона смартфона.

Тази информация разпространи Bloomberg News, позовавайки се на собствени източници. В същото време Apple очаква да навакса загубеното време през следващата година, тъй като дотогава ситуацията с наличността на компонентите трябва да се подобри. Все пак, това няма да е основание компанията да приключи тримесечието с рекордни приходи от 117,9 милиарда долара, които според експертите, все пак ще нараснат с 6%. Влошаващата се ситуация с пандемията също принуди потребителите тази година да отложат покупката на нови смартфони.

Според източника, клиентите на Apple, които отложиха покупката си тази година, могат да изчакат пускането на новото поколение смартфони следващата есен. Новите iPhone, ако се вярва на слуховете, трябва да донесат повече промени в производителността. Според прогнозите на ръководството на Apple, дефицитът на компоненти ще принуди компанията да се прости с повече от 6 милиарда долара приходи през текущото тримесечие. Междувременно, сроковете за изчакване на поръчания iPhone 13 започнаха да намаляват дори и в САЩ, където наскоро достигнаха един месец. В момента, новите клиенти ще трябва да чакат за новия смартфон не повече от две седмици.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини