fbpx
-5.6 C
София

На презентация на смартфон Nokia показа и първия си таблет

Най-четени

Отдавна е известно, че Nokia работи по разработването на своя първи таблет. Това вече беше многократно споменато от ръководителя на компанията Стивън Елоп. За последен път той потвърди интереса на компанията към пускането на собствен таблет в интервю за австралийското издание Financial Review в началото на февруари.

MWC 2013 наближава и шансовете финландската компания да представи по време на изложението таблета изглеждаха нищожни, защото, според думите на Стивън Елоп, те още не са решили коя операционна система ще използват за новото устройство. Но, въпреки това изказване, изглежда, че Nokia все пак е направила своя избор (който, всъщност, бе достатъчно предвидим).

По време на мероприятие, посветено на постъпването в продажба на Nokia Lumia 620 на пакистанския пазар, в един от слайдовете, редом със смартфона, неочаквано се появи и таблет, дизайнът на който много наподобява на последните смартфони на финландския производител – Lumia 820 и Lumia 620 (същите ярки цветове и заоблени ъгли). Ако сравним размера на таблета с размера на показания до него смартфон, можем да предположим, че това е 7-инчово устройство.

Разбира се, това може да е било опит да се покаже на слайда цялата екосистема Windows – смартфон с Windows Phone, таблет на Windows RT и компютър на Windows 8 (въпреки че Nokia няма да произвежда настолни компютри). Но, ако идеята беше такава, финландците можеха да покажат таблета на своя основен партньор – Microsoft Surface, а не устройство, в което безспорно се разпознава характерния за Nokia дизайн и което не прилича на нито един от Windows-таблетите на пазара.

Така че, в допълнение към 41-мегапикселовия Nokia Project EOS на Windows Phone, по време на изложението MWC 2013 можем да видим и други, не по-малко интересни нови продукти на финландския производител.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини