fbpx
-3.1 C
София

Dell представи официално 30-инчовия монитор UltraSharp U3014

Най-четени

Компанията Dell представи официално монитора UltraSharp U3014, предварителни данни за който се появиха наскоро в глобалната мрежа. В Dell UltraSharp U3014 е използван 30-инчов LCD панел с резолюция 2560 х 1600 пиксела.

Моделът ще стане флагман на продуктовата линия UltraSharp. Той е предназначен за задачи, за изпълнението на които е важно точното предаване на цветовете, например предпечатна подготовка, графичен дизайн, обработка на снимки и видео и т.н.

Устройството все още не се е появило в каталога на Dell, но спецификациите му са вече известни. Времето за реакция на матрицата е 6 милисекунди, контрастът е 1000:1, яркостта – 350 cd/m2, а ъглите на обзор по хоризонтала и вертикала са 178°. Използването на подсветка GB-LED осигурява покриването на 99% от цветовото пространство Adobe RGB и 100% от пространствата NTSC и sRGB. В монитора е реализирана технологията PremierColor, което означава фабрично калибриране на предаването на цветовете в пространствата Adobe RGB и sRGB, както и възможност за фина настройка на потребителски профили за цветопредаване. Използването при вътрешната обработка на цветовете 12-битово представяне на цветовите данни теоретично позволява изобразяването на 1,07 милиарда цвята.

В останалата част от спецификациите на UltraSharp U3014 са включени входове DisplayPort, HDMI и Dual-link DVI с поддръжка на HDCP и четири-портов хъб USB 3.0 и четец на карти. Стойката предлага възможност за регулиране на височината и ъглите на наклон и завъртане на монитора, както и за промяна на ориентацията му. Всеки монитор от този модел ще получи сертификат за калибриране, извършено от производителя.

Точната дата за пазарния старт на Dell UltraSharp U3014 засега не се съобщава. Обявената от производителя ориентировъчна продажна цена на новия продукт е $ 1499.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини