fbpx
0.8 C
София

Нова онлайн-услуга на Google за търсена на изгубен смартфон или друго мобилно устройство

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google обнови своята уеб-услуга „Моят профил“, която се появи преди около една година. Сега се предлага възможност за откриване на изгубения смартфон или друго устройство, работещо под управлението на ОС Android или iOS. Досега това можеше да стане само с помощта на приложение за Android.

 

За да намерите изгубения смартфон, той трябва да е записан в акаунта на Google и да работи с Android или iOS. Необходимо е да се влезе в услугата „Моят профил“ и да се избере функцията „Намиране на телефона ви“. След това ще се изпишат всички устройства, свързани с този акаунт. В следващата стъпка трябва да изберете от предложения списък, кой телефон или таблет ще търсите. Появява се нов програмен прозорец, в който можете да изберете „Намиране“ и неговото местоположение се появява в Google карти.

 

С всяко от компютърните устройства от списъка можете да извършвате следните действия:

  • Позвъняване, което осигурява по-лесно търсене
  • Изтриване на всички данни, ако сте убедени, че не можете да си го върнете
  • Заключване на смартфона с възможност за показване на съобщение. Например „Собственик на този телефон е … Ако го върнете, ще получите възнаграждение“
  • Връзка с оператор
  • Връзка с най-близкото бюро за изгубени вещи

 

Повечето от тези възможности не работят с iOS, но потребителят се препраща към съответните услуги на iCloud.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини