fbpx
-2.2 C
София

Гейбриъл Аул вече не е ръководител на програмата Windows Insider

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В официалния блог на Windows се появи нов пост от Гейбриъл Аул. Обикновено той съобщава за нови версии на операционната система Windows 10, но не и този път. Днес той съобщи, че напуска поста ръководител на програмата Windows Insider, която ръководеше през последните 18 месеца. Неговото място се заема от младо момиче с огромен опит.

 

Гейб напуска екипа, който го направи известен в целия свят, но не напуска Microsoft. Той ще отговаря за софтуерните инструменти, които използват програмистите и разработчиците на Microsoft за работа с ОС Windows. Гейбриъл Аул ще продължи да участва в тази програма, но ролята му ще бъде второстепенна.

 

Аул дава всички пълномощия за появата на новите версии на Windows 10 на програмистката Дона Съркар (Dona Sarkar). Дона работи в Microsoft от 11 година и е участвала в много проекти – от Windows Explorer до HoloLens. Тя е ръководила екипа, разработващ поддръжката на Bluetooth стандарта в ОС Windows Vista. Търсенето във Windows 7 и Windows 8 също е нейна заслуга. В ОС WIndows 10 ръководи портала за цифрови подписи на драйверите.

Според Аул, основната причина за това решение е съчетаването на твърде много отговорни задачи. Той счита, че Дона веднага ще предложи много идеи по подобряване работата на програмата Windows Insider

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини