1.9 C
София

Новият стандарт за SIM картите – Super SIM

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Мобилните оператори започнаха да внедряват нов стандарт за SIM картите. Той се нарича Super SIM и може да стане алтернатива на остарелите карти за смартфони, които имат редица уязвимости.

Китайският мобилен оператор China Unicom стартира в град Гуанджоу експериментални продажби на Super SIM карти. Те поддържат 5G връзките, надеждно са защитени от хакерски атаки и имат повече вградена памет.

Много от смартфоните имат хибриден слот, в който могат да се поставят или две SIM карти или една SIM карта е една MicroSD карта памет. При използването на Super SIM няма подобни проблеми, понеже в картата е вграден чип, даващ възможност за запис на информация с капацитет 32, 64 или 128 GB.

Информацията се съхранява в Super SIM в криптиран вид и може да се синхронизира с облачно хранилище. Прехвърлянето ѝ от едно устройство към друго е много по-лесно – не е необходимо файловете в нея да бъдат копирани, достатъчно е само картата да бъде преместена. Потенциалният хакер няма как да получи достъп до данните, понеже за тази цел е необходима специална парола.

В обикновената SIM карта има не повече от 512 KB вградена памет, които са достатъчни само за настройките, контактите и SMS съобщенията. Няма как да бъдат записани по-големи файлове.

Super SIM е доста по-скъпа от обикновената SIM – от 150 до 550 юана (от $20 до $80). След експеримента в Гуанджоу, China Unicom възнамерява да започне продажбите на Super SIM и в други китайски градове, в които има 5G мобилна връзка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини