fbpx
-6.2 C
София

Huawei патентова смартфон с отделен модул с камери

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През последните няколко години производителите на смартфони се опитват да постигнат максимална площ на дисплея спрямо предния панел. Основната пречка за това е предната камера, като различните производители на мобилни устройства използват разнообразни подходи, за да решат този въпрос.

ASUS в своя иновативен смартфон  Zenfone 6 предложи подвижна двойна камера, която може да се използва както като основна, така и като предна. Ъгълът на завъртане се регулира с точност до 2 градуса. Това се постига с помощта на специализиран стъпков двигател и миниатюрна скоростна кутия.

Реализацията на подобен подвижен модул обмислят и специалистите на Huawei. В уеб пространството се появи информация за патент, регистриран от китайския технологичен гигант в световната организация за интелектуална собственост.

Скиците към патентната документация показват смартфон, при който на практика целият преден панел е зает от екрана на дисплея. Предна камера няма, а ролята на основна и на предна камера се изпълнява чрез подвижен модул, който може да се завърта на 180 градуса.

В подвижния модул са вградени три оптични сензора с различна резолюция и оптика плюс светодиодна фотосветкавица. Това решение дава възможност за заснемане на автопортрети, с много високо качество, съответстващо на качеството, което предлага една съвременна тройна камера за смартфони.

Разбира се това е само патент и не се знае дали идеята ще бъде реализирана в някои от бъдещите мобилни телефони на Huawei.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини