9.7 C
София

Нови материали в бъдещите продукти на Apple

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Старши вицепрезидентът на Apple Джон Айв, отговарящ за дизайна на продуктите на компанията, даде интервю за The New York Times. В него той направи някои интересни изказвания – по-специално, че в бъдещите продукти на Apple ще се използват нови материали.

На въпроса какво се е променило в Apple след появата на Тим Кук, той е отговорил, че не са настъпили значителни промени. Според него, Стив Джобс ги е оставил с определен набор от ценности, към които те продължават да се придържат все още. Също така е добавил, че през последните 15-20 години той е участвал в разработката на най-важните креативни продукти за компанията. Но в бъдеще всичко ще бъде още по-интересно – „появиха се материали, с които преди това не сме работили“.

Според добрите традиции на Apple, Джон Айв не е дообяснил какво има предвид под нови материали.

Нееднократно сме чували, че Apple ще започне по-широкото използване на сапфирено стъкло в своите продукти – то ще защитава дисплея на смарт-часовниците iWatch и някои версии на iPhone 6. Всъщност това стъкло не може да бъде наречено ново – Apple вече е използвала и по-рано този материал в своите устройства.

Има и още един иновативен материал, който както изглежда скоро ще се появи в новите продукти на Apple. През 2010 г. Apple сключи ексклузивен договор с компанията Liquidmetal Technologies, съгласно който тя е получила изключителните права за използване на иновативната сплав Liquidmetal („течен метал“). Предимствата на тази сплав са много. Тя е лека, „топла“ на допир неръждаема стомана, по текстурата на повърхността си напомня на стъкло. „Течният метал“ е устойчив на корозия и е с много висока здравина и коефициент на възстановяване, както и повишени нива на износоустойчивост.

Наскоро стана ясно, че Apple вече е получила няколко патента, свързани с използването на „течен метал“ в своите смартфони. Очаква се, че сплавта ще се използва в случаите, където ще разкрива максималния си потенциал. В частност, става дума за прилагането му в движещите се елементи, където смартфоните и таблетите са предмет на максимално износване – това са бутоните (включително и Home) и превключвателите. Ако подвижните елементи бъдат направени от Liquidmetal, то съществено ще се увеличи експлоатационният им живот.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини