Новото защитно стъкло на Corning, Gorilla Glass Victus, спасява екрана от двуметрово падане и надрасквания

2
1073

Следващият ни нов смартфон може да е оборудван с новото, най-издръжливо стъкло на Corning. Това е Gorilla Glass Victus. То може да издържи на падане от около два метра. Това е и първото стъкло от шест години, което реално има възможността да ни предпази от неприятните надрасквания.

Реалността е, че след появата на Gorilla Glass 3 пред 2014 година нямаше прогрес в тази област.  Дори при някои тестове, Gorilla Glass 4 се представяше по-зле от предшественика си. При петата версия резултатите са по средата, а шестата отново не носи никакво подобрение. Една от причините за това е, че Corning се фокусира върху защитата при падане, а не предпазването на екрана от надрасквания.

Сега, новото стъкло Victus трябва да ни предостави както защита от падане, така и реална защита от ключове и монети

Компанията казва, че то е два пъти по-издръжливо на надраскване от Gorilla Glass 6 и четири пъти по-издръжливо от конкурентните продукти. Представител на компанията споделя, че телефон със стъклото Victus може да оцелее при падане от височина до 2 метра (6.5 фута).

При предишните две версии на защитните стъкла, компанията назоваваше лимит от 1.6 и 1.2 метра, респективно за версии 6 и 5

Иначе казано, би трябвало екранът ни да е в безопасност, ако телефонът изпадне от джоба ни, или от ръката ни докато говорим по него.

Общата издръжливост също се повишава, като едно от Gorilla Glass Victus стъклата издържа на средно 20 падания от височина от един метър. При Gorilla Glass 6, паданията бяха 15.

За производителите няма да струва много повече да вложат новият продукт при смартфоните си. Повишената цена ще бъде компенсирана от по-малкото брак във фабриките.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
U4en
U4en
1 година

истината е че пазара на темпърт глас протекторите цъфти та грее и то без грам реклама

pedro
pedro
1 година

булшит е тва, от версия 2 насам всичко стана по-калпаво, имал съм телефони със всички версии и от 3-та насам все по-бързо се надраскваше екрана буквално от нищото! Последния с GG5 се надраска само от това че съм го сложил с екрана върху шкафчето още на 2-рата седмица, по-предните имаха този проблем обаче се появяваше след 2-3 месеца, а версия 3, това стана след 1-вата година. Очевидно всяка по-нова версия е по-калпава. Последно 2-ра версия съм го държал с ключове в джоба и нищо му нямаше, а останалите съм ги пазил, не са драскани, не са падали, гледани са като… Виж още »

Последна редакция 1 година от pedro