Няма да се отлагат продажбите на сгъваемия смартфон Huawei Mate X

5
756

На фона на вълната от негативизъм по отношение на здравината на екрана на сгъваемия смартфон Samsung Galaxy Fold, в уеб пространството започнаха да се появяват съобщения, че Huawei също възнамерява да отложи продажбите на своя сгъваем смартфон с гъвкав екран Mate X. Това време уж е необходимо, за да могат да бъдат направени още тестове и ако е необходимо, смартфонът да бъде подобрен и усъвършенстван.

Но днес Huawei официално отрече тази информация и заяви, че е уверен в надеждността на своя гъвкав смартфон и че той има съвсем друг, много „по-зрял“ механизъм за разгъване и сгъване на устройството. Ето защо китайският технологичен гигант не възнамерява да отлага началото на продажбите на своето иновативни мобилно устройство. Както бе обявено по-рано, продажбите на гъвкавия смартфон Huawei Mate X ще стартират през месец юни тази година.

В същото време, без да съобщи причините, Samsung отложи началото на продажбите на Galaxy Fold в Китай. Предполага се, че са възникнали някакви хардуерни проблеми, които са наложили пренасянето на старта на продажбите на по-късна дата. Други пазарни наблюдатели предполагат, че компанията има нужда от време, за да подготви специална инструкция за използването на своя сгъваем смартфон с гъвкав екран, в която да обясни, че горният слой на екрана не е протектор и не може да се сваля и подменя. Но това са само предположения. Истинските причини засега не са точно известни.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
МирославIt lumpenКьорав конМишка сиime Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ime
ime

Сигурно сега самсунг ще съобщи, че фабричното фолио не бива да бъде премахвано, а ако бъде гаранцията отпада. Ще направят всичко възможно да изкарат потребителите виновни само и само да не сменят всичките дефектирали телфони.

Мишка си
Мишка си

Самсунг винаги са си спазват гаранциите и не са бягали от отговорност, не мога да кажа същото за хуавей обаче…

Кьорав кон
Кьорав кон

Китайците са готови на всичко за да отмъкнат процент от пазарния дял на конкуренцията, включително опетняване на името на друг производител за да пуснат преди него!

It lumpen
It lumpen

Тук си много, много прав. Това е нелоялна конкуренция, но тя от няколко години движи прогреса много по-бързо. А китайците, тях няма какво да ги спре да го правят, така че каквото, такова.

Мирослав
Мирослав

Плавното и безпроблемно преминаване от разгънат към сгънат екран, идва да ни каже, че технологиите на сгъване на двата смартфон-а са коренно различни.
За мен Huawei е компанията за символ на качество и иновации, които стават толкова бързо и във всички параметри на смартфоните им, че се учудвам как е възможно това.
Лузъритее (балъците) могат да си приказват каквото искат, но техните приказки няма да променят тези факти.