След като стартът на продажбите на първия сгъваем смартфон на Samsung беше отложен през април поради сериозни опасения относно надеждността, изисканият Samsung Galaxy Fold се завърна и най-накрая вече се продава в САЩ.

Проблемите през пролетта, бяха съсредоточени именно върху най-чувствителното на Galaxy Fold – неговия дисплей. Редица журналисти и тестери се оплакаха, че екраните на техните устройства са започнали да показват петна, артефакти, издувания или са отказали напълно, при обичайна употреба. От Samsung поясниха, че най-вероятно въпросните тестери са свалили вградения протектор на екрана, въпреки че е изрично написано това да не се прави. Компанията върна Galaxy Fold за ревизиране, като в новата версия вече протекторът не може да бъде свален и е фиксиран за устройството.

Екранът на Galaxy Fold е пластмасов, тъй като към момента не е налично сгъваемо стъкло за смартфони. Именно поради това има редица предупреждения към потребителите да бъдат по-внимателни, тъй като пластмасовият панел е по-крехък от типичните стъклени.

Проблемите не свършват

По-рано през седмицата стана ясно, че въпреки ревизията, журналист от TechCrunch отново е имал проблеми с екрана на Galaxy Fold, като се е появило аморфно петно точно по средата на неговата бройка. Samsung обяви, че ще разследва случая, като първоначалната версия е, че журналистът е приложил прекомерен натиск върху екрана, което го е увредило.

Към момента Galaxy Fold струва 1980 $ или 2000 евро, което го позиционира като най-скъпия флагман от топ производител за 2019 г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за