Официално: Huawei разработва собствена ОС, която да замени Android

11
2886

Вицепрезидентът по мобилните продукти на Huawei потвърди отдавна появилите се слухове и че проектът се разработва много активно.

Компанията Huawei официално потвърди разработването на собствена мобилна операционна система, която в крайна сметка ще измести и замени Android. Информацията е на вицепрезидента на Huawei по мобилни продукти Брус Лий (Bruce Lee) в китайската социална мрежа Weibo.

Тази година Huawei се сблъска с редица неприятности. Правителствата на САЩ, Австралия, Нова Зеландия и някои други държави се отказаха от използването на мрежовото оборудване на китайския производител, опасявайки се от шпионаж. Huawei категорично отрече тези обвинения, но на фона на последните събития явно счита, че са възможни санкции от типа санкциите срещу ZTE и да не може да използва операционната система на Google. И Huawei си осигурява собствена както хардуерна алтернатива (процесорите Kirin), така и софтуерна алтернатива в лицето на новата операционна система.

Представителят на Huawei не даде никакви подробности за новата ОС, освен че се разработва много активно. Според слуховете, тя ще се нарича Kirin OS. В същото време китайската компания работи съвместно с Google върху Fuchsia OS и я тества на смартфоните Honor.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари