Американските власти могат да поискат ZTE да заплати глоба в размер $1,7 милиарда. Според Reuters, това ще даде възможност на китайската компания да се завърне в бизнеса, а САЩ да я регулира по-твърдо.

След като президентът на САЩ Доналд Тръмп се намеси в ситуацията със ZTE, като възможност за завръщане на пазара бе назована глоба от $1,3 милиарда. Както и цялостна смяна на ръководството. Сега условията се променят. Според най-нова информация, ZTE допълнително ще трябва да депонира (да остави на съхранение) допълнителни $400 милиона като гаранция, че ще спазва своите задължения.

Reuters допълва, че американските власти възнамеряват на място да инспектират ZTE и да поемат контрола върху бъдещите действия на китайската компания. За осъществяването на този план, китайската корпорация ще трябва да назначи човек на Тръмп. Но това наистина може да спаси ZTE от пълния крах.

Да си припомним, че на 15 април министерството на търговията на САЩ забрани на американските продукти да дават своята продукция на ZTE. Според различните оценки, поради липса на операционна система и процесори за своите смартфона, ZTE вече е изгубила около $3 милиарда.

Финансовите експерти са на мнение, че ZTE е важен коз в преговорите на бъдещата търговската война, разгоряла се между Пекин и Вашингтон. Според неофициална информация, САЩ е готова да смекчи санкциите срещу ZTE, ако Китай започне да купува много повече американски стоки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари