Погрешни набирания тормозят спешните служби в САЩ

1
11

Неволните набирания на спешни номера чрез мобилни телефони тормозят все повече и повече службите за бързо реагиране в Съединените щати. Там действа единният телефонен номер 911, на който гражданите могат да звънят при пожар, нужда от бърза медицинска помощ, полиция или други спешни случаи. От другата страна на океана явлението се нарича „butt-dialing”, което в превод означава „набиране със задник”, предаде Mobiledia.

Терминът „butt-dialing” идва от масовото явление телефоните да се пъхат в задния джоб на панталоните и при сядане случайното натискане понякога води до нежелано набиране на разнообразни номера. Центровете за получаване на спешни обаждания в САЩ приемат много подобни сигнали, които затрудняват работата им. За самите потребители, които случайно осъществяват обажданията, проблемът не е голям, но в спешните центрове настъпва хаос. Погрешните обаждания към 911 поради случайно натискане на бутони от мобилни телефони съставляват 20% от всички сигнали, подадени чрез подобни устройства.

Операторите в центровете за приемане на спешни обаждания са задължени да останат на линия, докато отсрещната страна не прекъсне връзката. Когато обаждането е осъществено случайно това може да отнеме доста време. След прекъсването операторите трябва да върнат обаждането, за да разберат дали наистина има спешен случай.

Броят на случайните връзки расте постоянно и това създава опасност за хората, които наистина имат нужда от помощ, но може и да не я получат, ако част от линиите са заети от погрешни обаждания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари