Touch ID сензора в iPhone 7, в случай на подмяната му с нов, се нуждае от задължителна процедура по калибриране, извършвана от специалистите на Apple Store.

От това следва, че въпреки явното недоволство на потребителите, от Купертино продължават да възпрепятстват ремонта на техните смартфони извън лицензираните сервизи. Съответната информация споделиха и представители на изданието Motherboard.

Така наречената „грешка 53„, възникваща при опита за активиране на устройствата с бутона Home, отново припомни за себе си, но сега главоболието е единствено върху собствениците на iPhone 7 и 7 Plus.

Според материала, Apple изкуствено ограничава роботоспособността на ремонтираните смартфони, принуждавайки потребителите да се обръщат за ремонт само при лицензираните специалисти.

Най-добре може да се оценят последствията от ремонта от горния видеоклип.
След подмяната на оригиналния бутон Home, новият смартфон показва уведомяване за необходимостта от извършване на калибриране, което между другото може да се извърши от фирмените служители или в оторизираните сервизи.

Виж по темата: Бивш служител на Apple разказа за тайната машина за калибриране на iPhone (СНИМКА)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари