15.3 C
София

Приложенията за iOS генерират 1200% повече приходи от тези за Android

Най-четени

Популярността на мобилната операционна система Android расте постоянно и творението на Google става все по-ползвано, но по отношение на приходите от приложения iOS на Apple е на светлинни години пред конкуренцията. Анализатори на Piper Jaffray са установили, че приложенията за iOS носят с 1200% повече приходи от тези за Android, предаде Tech Spot.

Данните не са изненадващи и за пореден път показват, че когато стане въпрос за купуване на приложения, потребителите с Android устройства са много консервативни и не искат да дават пари. Собствениците на iPhone и iPad не се притесняват да купуват и ползват комерсиални приложения, докато хората с Android предпочитат безплатните алтернативи.

13.5% от клиентите с iOS устройства са купили поне едно платено приложение, докато при Android само 1.3% от хората ползват комерсиални програми. Така се получава и разликата от 1200%, която беше спомената преди малко.

Нека видим и как стоят нещата по отношение на конкретните суми. Официалният магазин за Android приложения до момента е генерирал 350 милиона долара, докато App Store на Apple е докарал близо 5 милиарда долара.

Въпреки актуалните данни анализаторите все пак отдават предпочитанията си на Android и виждат бъдещето в операционната система на Google, която е по-отворена и достъпна от това, което предлага Apple.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини