21.3 C
София

Увеличават капацитета на анонимната Tor мрежа с помощта на Amazon EC2

Най-четени

Поддръжниците на системата за анонимно сърфиране в световната мрежа Tor Project са решили да се обърнат към Amazon, за да осигурят повече трафик и да забързат скоростта, предаде BBC.

С помощта на услугите, предлагани от Tor Project потребителите могат да комуникират онлайн в условията на максимална анонимност. Основната причина за съществуването на проекта е желанието да се осигури безопасна среда за различни активисти, за които съществува опасност, ако бъдат идентифицирани. Мрежата се използва и от хора с престъпни намерения. Хакерите редовно осъществяват атаките си чрез нея, за да намалят шансовете да бъдат заловени. През Tor Project минават и доста пиратски файлове.

Хостинг услугата EC2 (Elastic Compute Cloud) на Amazon предлага виртуални компютърни услуги, които могат да бъдат впрегнати за нуждите на Tor Project. Поддръжниците на проекта призовават потребителите да се абонират за хостинг услугата и да я използват за създаването на мост, през който да минава част от комуникацията на системата Tor.

Анонимната връзка към интернет се подсигурява благодарение на многото мостове, които се поддържат от доброволци навсякъде по света. Колкото повече са тези мостове, толкова по-бързи ще са услугите на Tor Project.

Създаването на мост чрез Amazon EC2 отнема няколко минути и е много лесно, уверяват хората от проекта Tor. В момента Amazon предлага промоция за едногодишни безплатни услуги и поддръжниците на Tor Project призовават потребителите да се възползват от шанса и да създадат мост.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини