Проектът за смартфон с цена $4 изцяло се провали

2
37

Индийската компания Ringing Bells се опита с помощта на правителството да направи на практика невъзможното: да започне продажбите на смартфон с цена едва $4. Още в самото начало този проект изглеждаше твърде подозрително и бе съпровождан от неуспехи и лъжи. Според най-новата информация, самата Ringing Bells се отказва от проекта и нейната последна надежда е поддръжката на индийското правителство.

 

Ringing Bells обеща, че продажбите на нейния смартфона Freedom 251 с цена $4 ще започнат на 30-ти юни тази година, но това не се случи. Първоначално се говореше за партида от 200 000 смартфона. След това техният брой бе съкратен до 10 000, а след това до 5 000. Сега въобще не се предвиждат доставки и продажби на тези устройства.

Компанията съобщи, че не може да започне пълноценните продажби на Freedom 251, ако не получи държавна помощ. Производителят иска твърде солидната сума от $7,4 милиарда или около 500 милиарда индийски рупии. Ringing Bells обяснява необходимостта от тази сума с това, че продажбите на суперевтиния смартфон няма да покрият производството и без поддръжката на правителството производството на този смартфон няма смисъл. В интерес на истината индийските власти в началото поддържаха този проект, но после се отказаха.

Това на практика може да се счита за фактическата смърт на проекта Freedom 251.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Очакваше се.Индийска(циганска) му работа.

Dave
Dave

Да ми дадат на мене $7,4 милиарда и аз ще пусна телефони по $4… идиоти.