Производителите на Android-смартфони не могат да копират Face ID

7
1050

По данни на DigiTimes, производителите на смартфони, базирани на Android, не бързат да поставят в своите устройства скенери на лицето. Това е свързано с дефицита на тези сензори, както и с тяхната висока цена.

Източници от веригата на доставчиците на компоненти съобщават за изданието, че цената на аналога на Face ID е около 60 долара, а технологията непрекъснато се доработва както хардуерно, така и софтуерно. Добавянето на лицев скенер в смартфоните от повечето компании в днешно време се разглежда като нецелесъобразна инвестиция със съмнителен резултат.

Производителите считат за по-перспективна друга технология за идентификация на потребителите — четецът на пръстови отпечатъци, който е вграден в екрана на смартфона. Първите устройства с такива скенери бяха показани на изложението MWC 2018 и може да се очаква, че през следващите месеци ще бъдат представени още няколко подобни модела.

По-рано стана известно, че компанията Apple е монополист в областта на обществените поръчки на сензори за лицеви скенери, а за останалите производители на смартфони, тези сензори ще станат достъпни след две години.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари