Проучване гласи, че Siri греши в повече от една трета от времето

2
45

Докато Apple работи усърдно да подобри Siri преди стартирането на iOS 6, ново проучване показа, че не е лесна работа да накараш Siri да ти предостави правилните отговори на общи въпроси.

Piper Jaffray (инвестиционна фирма) провела екстензивен тест на точността на Siri на оживена минеаполска улица, както и в тиха стая, гласи проучването на фирмата. Изследователите задали 800 въпроса на Siri на всяко от местата и проверили верността на отговорите. Според резултатите, Siri успява да разбере само 83% от въпросите на шумната улица и 89% от тях в тихата стая. Когато откликва на тези въпроси, едва 62% от тях получават точен отговор на улицата и 68% в тихата стая. От друга страна, гласовият асистент на Google предоставя 86% правилни отговори при същите зададени въпроси.

Освен това, Apple разчита доста на Google за отговорите на Siri. Ако разбием отговорите на Siri, 60% е информация от търсачката на Google, 20% от сайта с ревюта Yelp, 14% от търсачката Wolfram Alpha, 4% от търсачката на Yahoo и 2% от Уикипедия. Ако пък разбием дяла на Google, Google предоставя 100% от навигационната информация, 61% от резултатите за информацията, 48% от комерсиалните резултати и 42% от местните резултати.

С iOS 6, обаче, Apple ще въведат доста нови допълнения към Siri, както и свои карти, с цел да станат независими от Google Maps.

Има доста примери за това как Siri може да се обърка. Например, когато е попитан „Кога излезе филмът „Пепеляшка“?“, Siri отговорил със списъци от кината от Yelp. А изречението „Искам да отида до Lake Superior“ довело до това Siri да даде упътване към местни бизнеси с „Lake Superior“ в името. Въпросът „Как да стигна от Бостън до Ню Йорк?“ пък не получил никакъв отговор, тъй като Siri не е в състояние да упъти потребителя за дадено място, ако той не се намира в него. А най-честата грешка на Siri била отговарянето на нов въпрос с отговор от предния въпрос.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари