Процесорът Helio X35 на MediaTek може да достигне 3.0GНz

1
32

Когато говорим за мобилни процесори, това обикновено са имена като Qualcomm или Samsung, чиито предложения са водещия избор на производителите. Чипове като Exynos 7420 и Snapdragon 821 са сред водещите в своите категории, но MediaTek не крие амбициите си да се намеси още по-сериозно във високия клас и това ще стане чрез новия Helio X35.

Изработен по 10nm FinFET процес, чипът е с десет ядра и ще навлезе във фаза на масово производство в началото на 2017 г., което означава, че можем да го очакваме в реални продукти към средата на следващата година. Той се отличава с нова архитектура, наподобяваща Snapdragon 821 и ще бъде в състояние да достигне работна честота от 3.0GНz – нещо, което ще го постави на едно ниво с лидера Exynos 8895.

Със сигурност модели като Snapdragon 830, Exynos 8895, Helio X30 и Helio X35 ще поставят началото на следващото поколение мобилни чипове, като от тези модели най-напред ще видим предложенията на Qualcomm и Samsung, което пък означава, че MediaTek ще има възможността да изненада приятно със своите процесори на малко по-късен етап.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари