След като започна производството на смартфони с бранда Nokia, финландската компания с производство в Китай HMD Global реши да подходи максимално сериозно към тази задача. Съвсем скоро ще започнат продажбите на телефоните Nokia 2, Nokia 7, Nokia 8 и Nokia 9, всеки от които е мобилно устройство от отделна ценова категория.

Моделът Nokia 2 ще бъде най-евтиният смартфон на този производител и ще има важната задача да заинтригува купувачите.

Днес в уеб-пространството се появиха първите реални снимки на смартфона Nokia 2. Според наличната неофициална информация, устройството ще използва процесора Qualcomm Snapdragon 212 и ще има 2 GB оперативна памет. Според фотографиите, смартфонът има привлекателен дизайн, като бутоните за управление са интегрирани в операционната система и не са сложени в долната рамка под екрана.

Задният панел на Nokia 2 е аналогичен на Nokia 3, а ако аналогията е спазена и по-нататък, то дисплеят ще е 4-инчов с резолюция 1280х720 пиксела. На изображенията се виждат предната камера, говорителя за разговори и сензорите за автоматичното блокиране на екрана по време на разговори и за регулирането яркостта на дисплея.

Очаква се смартфонът Nokia 2 да работи под управлението на операционната система Android 8.0, което може да се окаже ключов фактор при избора на евтин смартфон.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Даниел ДесподовStefanmathur Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Докато не покажат нещо което поне малко да се доближава до моята 930….Няма шанс да си купя тая псевдо Нокиа….

Stefan
Stefan

„китайската компания HMD Global“
От кога HMD Global е станала китайска компания? Последния път беше финландска… (според Гугъл все още е такава)