Разделянето на екрана за работата на две приложения в Android 12 ще бъде реализирано по друг начин

0
921

В уеб пространството изтече информация, че в операционната система Android 12 ще бъде променена функцията за разделяне на екрана на две части за едновременната работа на две приложения. Новият режим се нарича App Pairs и според очакванията, той ще бъде подобен на аналогичната опция във фирмената потребителска среда One UI на Samsung.

Функцията за разделяне на екрана в Android 11 не работи много удачно: първоначално потребителят трябва да отвори едното приложение, след това да отиде в менюто за наскоро използваните приложения и вече оттам да избере другото приложение, като в същото време първото остава в горната част на екрана в намален вид. Неудобството в този подход е, че при подобен режим на разделяне на екрана, когато потребителят се прехвърли към главния екран с помощта на стандартния жест, първото приложение си остава на същото място. Android 12 ще свързва двете стартирани едновременно програми, и при прехода към основния екран, режимът за разделяне на екрана ще се премахва, а самите приложения ще се показват като двойка в специалния панел показващ тяхната многозадачна работа.

В Android 12, както и сега, едновременно работещите две приложения разделят екрана наполовина. Google ще промени и този аспект: двойният клик върху разделителната линия между двете приложения ще даде възможност за размяната на местата на техните места.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари