Руската ФСБ ще има достъп до смартфоните YotaPhone 2

0
32

Според думите на Сергей Чемезов, генерален директор на корпорацията „Ростех“, специалните служби ще имат достъп до данните и информацията в смартфоните YotaPhone 2. Един от главните инвеститори в Yota Devices отбеляза, че това е необходима мярка, която ще се използва за разкриване на терористи и опасни престъпници.

 

„ФСБ (Федералната служба за безопасност на Русия) ще има достъп. Ние нямаме право да продаваме смартфоните по друг начин, понеже в противен случай те ще се използват от терористи и престъпници. Главното е, смартфоните да не се подслушват от конкуренцията. Това трябва да безпокои потребителите, а не ФСБ. Когато YotaPhone излизаше на американския пазар, АНС поиска сорс кодовете на софтуера. При нас е същото“.

 

Основната цел за поставянето на задна врата в YotaPhone 2 е разкриването на терористи, но компанията е взела всички необходими мерки, за да не се осъществи подслушване от страна на конкуренцията.

Самата Yota Devices коментира тези думи по следния начин: „Става дума за закон на Руската Федерация, регламентиращ действията на специалните служби при заплаха за националната безопасност. Достъпът до информацията в YotaPhone ще става само чрез съдебно решение.“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за