fbpx
1.8 C
София

Делът на Windows 10 през май се е увеличил с почти 50 процента

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Пазарният дял на предварителната десктоп версия на Windows 10 е достигнал 0.13 процента през месец май, което отбелязва най-високия растеж на предстоящата операционна система, която все още е в тестов период.

По данни на статистическата компания NetMarketshare, новата стойност представлява скок от почти 50 процента спрямо данните за предходния месец.

Съгласно актуалната информация, предоставена от Microsoft, операционната система в момента се използва от повече от 4 милиона потребители в глобален план. Предполага се, че броят на инсталациите на Windows 10 е дори още по-голям.

Софтуерната компания вече потвърди, че официалната премиера на Windows 10 ще стане на 29 юли, когато платформата ще стане достъпна в 190 държави и територии по света. Сегашните собственици на Windows 7 и 8.х ще имат цяла година, през която да ъпдейтнат машините си до Windows 10 безплатно. Самата нова операционна система ще се поддържа непрекъснато с ъпдейт с идеята тя да бъде повече услуга, а не просто една капсулирана версия. Windows 10 е наличен от октомври 2014 г. под формата на Technical Preview версия.

По този начин Microsoft се готви за може би най-важната премиера на свой продукт в последните две десетилетия.

На свой ред, делът на Windows 8 е станал от 3.50 процента през април на 3.57 процента през май, а от 14.66 процента през април, сега Windows 8.1 вече е инсталиран на 16.45 процента от машините. В същото време, делът на Windwos XP е спаднал от 15.9 процента през април на 14.6 процента през май.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини