5G може и да е бъдещето на индустрията, но до момента операторите все още не могат да се възползват качествено дори от т.нар. предварителни 5G технологии, обещаващи скорост до 2 Gbps. Ето защо, 4G стандартът е това, по което всички в бизнеса се равняват и новата класация на OpenSignal ни дава перспектива по въпроса.

Двете страни с най-добра 4G мрежа в света са Япония и Южна Корея, но за пръв път в историята Съединените щати най-сетне успяват да влязат в Топ 5 на подреждането.

Когато става въпрос за средни 4G LTE скорости обаче, светът определено не се е развил много спрямо предния годишен отчет. Дори най-бързите LTE мрежи в страни като Сингапур, Норвегия и Холандия постигат не повече от 40-45 Mbps, а заветната цел от 50 Mbps си остава все така недостижима, коментират от OpenSignal.

Разбира се, в Съединените щати средната скорост е значително по-ниска – само 16.3 Mbps – но не трябва да се забравя, че територията там е много голяма и поради това скоростите в САЩ са съвместими с тези в Русия, която има дори още по-трудна задача. Все пак, дори и това е с 25 процента повече от средните скорости в Америка при предния глобален LTE отчет, така че напредък има.

У нас, 4G покритието възлиза на 73.9 процента, изчислява OpenSignal.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари