Системата Sonnet позволява използването на смартфона, дори и при липса на мобилна връзка

4
1093

Компанията Sonnet Labs от Торонто представи устройство, което дава възможност да се насладите на мрежата на мобилните оператори, дори и в местата, където тя липсва.

Както пише Ні-news, новото устройство представлява цифрова радиостанция, работеща в един от диапазоните на отдалечената радио-връзка.

Освен това се отбелязва, че за свързването с радиостанцията, смартфона дори не се нуждае от Wi-Fi (макар и да е налична такава възможност). Достатъчно е да свържете телефона с кабел към станцията и отново ще получите възможност да провеждате разговори през смартфона, да изпращате текстови съобщения, снимки, видео и дори GPS координати.

Според публикацията, системата Sonnet може да се включва автоматично при липса на сигнал от мобилната мрежа. Освен това, Sonnet може да се използва и като точка за резервна връзки в местата със природни бедствия и други извънредни ситуации. Уредът може да работи и в режим на ретранслатор, предавайки данните по веригата от една база към друга, докато телефона не получи достъп до мрежата.

При това, обсегът на действие на един предавател е около 5 км в открити местности, 10 км на хълм и около 2 км в градски условия. А вградената батерия е достатъчна за 24 часа непрекъсната работа на устройството.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Заинтересованtest124test123⊙"⊙ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
⊙\"⊙
⊙\"⊙

действие на един предавател е около 2 км в градски условия.
******************
Връзват писмото на
кракът на гълъба
и да заминава.

test123
test123

А радиолюбителите дали ще са много доволни, че честотите им се използват за комерсиални цели и им задръстват ефира? Да не говорим, че пропусквателната способност е ограничена. Такава технология трябва да бъде специално лицензирана и с разрешни честоти, което не става толкова лесно, нито евтино. В Канада може и да няма проблем, обаче ще трябва да се лицензира отделно, във всяка държава.

test124
test124

Обхват 2,4 и 5 гигахерца е напълно свободен за всякакви експерименти и не се иска разрешение зарадиочестотно излъчване. без значение е в коя страна се използва. Има си международна конвенция за радиовръзките и там подробно са разгледани двата обхвата, както и 27 мегахерца. Поздрави от LZ4JW !

Заинтересован
Заинтересован

Здравейте,
Доколкото видях устройството не може да се ползва за провеждане на разговори, а само за изпращане на текстови и гласови съобщения, снимки видео и др., но без провеждане на разговори.