fbpx
-6.2 C
София

Скоро може да се появи Android Gaming

Най-четени

Ето една по-интересна история от тези дни – скоро може да се появи централизирана услуга за игри за Android, подобна на Game Center услугата на Apple. Интересното е, че това откритие, което още не е официално потвърдено, идва от APK кода на MyGlass, допълнително приложение към Google Glass. Цялото „разпарчетосване“ на кода на MyGlass APK е извършено от Android Police и там има доста интересни неща.

Според AP, когато Google приложение е пуснато, то бива изваждано от Google Play Service (познат като Google Mobile Services, така че акронима остава GMS) и включва само нужните услуги. Така че, ако дадено приложение се нуждае от Google+ интеграция, или пък Wallet интеграция, то ще изважда нужните файлове, ще ги „опакова“, ще ги добавя към APK и ще ги изпраща към Play Store. По изключение, по някаква причина, приложението MyGlass съдържа всички GMS файлове, а не само необходимите.

Това е довело до включването на файлове за услуги, които дори не съществуват (все още), като една от тях е платформата Google Games за Android. Изглежда, че тя ще поддържа игра в реално време на няколко играчи, покани, чат, лобита, класации и постижения. Името не е официално, но е базирано на откритите файлове, като функционалността им е пълна и се нуждаят само от работещи сървъри.

Както споменах, няма официално потвърждение, но това изглежда като перфектен продукт, който може да бъде представен на разработчиците на форума Google I/O, който наближава. А дали това няма да е най-съблазнителната новост в Key Lime Pie?

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини