След LG и Ericsson се отказа от участие на MWC 2020

0
572

Агенция Reuters съобщи, че шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson ще се оттегли от участие в събитието MWC 2020 в Барселона заради коронавируса.

Епидемията, предизвикана от китайския коронавирус продължава да се разраства и вече оказва голямо влияние на технологичния сектор. В края на месеца, от 24 до 27 февруари в Барселона ще се проведе най-голямото международно изложение на мобилни устройства Mobile World Congress (MWC). На това събитие традиционно се обявяват едни от най-интересните анонси. Но преди няколко дни LG и ZTE също съобщиха, че няма да участват в MWC 2020. Причината е злополучния коронавирус 2019-nCoV.

Световният мобилен конгрес всяка година привлича над 100 000 посетители, а сега е подложен на изключително засилен контрол, след като Световната здравна организация обяви епидемията от коронавируса за заплаха за общественото здравеопазване от международен мащаб.

Що се отнася до LG, предполагаше се, че на Mobile World Congress корейската компания ще представи новите флагмански смартфони LG V60 ThinQ и G9 ThinQ. Да напомним, че миналия месец LG обяви намерението си до края на 2021 година да изведе на печалба своя мобилен отдел. Но сега LG заяви, че от съображения за безопасност за своите специалисти, партньори и клиенти и във връзка с продължаващото разпространение на коронавируса 2019-nCoV, компанията няма да участва в MWC 2020. Вместо презентация по време на изложението, LG ще проведе отделно мероприятие в Южна Корея, на което ще представи своите нови продукти, които предстои да излязат през тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари