Технологията за бързо зареждане Super mCharge изпреварва по резултатност технологиите VOOC и Quick Charge

0
61

Както бе обещано от ръководството на Meizu, китайският разработчик на изложението MWC 2017 проведе презентация, посветена на фирмена технология за бързо зареждане. Решението, носещо името Super mCharge, оставя по резултат далеч зад себе си технологиите VOOC и Quick Charge. То позволява зареждането на батерия с капацитет 3000 mah до 100 % само за 20 минути.

Като тестов образец, предназначен да убеди публиката в посочените възможности на Super mCharge, представителите на Meizu са използвали прототип на смартфон с батерия 3000 мА·ч. Петминутно свързване към 220V мрежа е осигурило 30-процента заряд на батерията, а 60 % са били постигнати за 10 минути. Според показателите на тестовия апарат на Meizu, той 11 пъти надминава по скорост на зареждане iPhone 7 Plus и се оказа 3,6 пъти по-бърз от Samsung Galaxy S7 Edge.

След 15 минути, индикаторът за заряда показва стойност от „85 %“, а за пълно зареждане на смартфона до 100 % е отнело общо 20 минути.

По уверение на Meizu, технологията Super mCharge е по-безопасна от предшественика си и се различава от класическия mCharge с повишената до 98 % енергийна ефективност на процеса. Максималният температурен праг на Super mCharge не надвишава 39°, докато при Quick Charge 3.0 този показател е 44°. Условно, хладното зареждане позволява смартфона да е свързан към домашната мрежа и едновременно с това да се стартират на него съвременните 3D приложения, без да се страхувате от прегряване на устройството.

За обявените резултати, Meizu са използвали високоволтов метод за директно зареждане с напрежение 11 V и ток 5 А. Що се отнася до повредата на батерията, от която се страхуват опонентите на всички видове „бързи технологии“, то след 800 (не 8000, както е посочено в много източници на трети страни) цикъла, загубата от първоначалния капацитет на стандартна литиево-полимерна батерия, производство на Amperex Technology Limited е била само с 20 %. Максималната пропускателна способност на кабела, създаден от Meizu за зарядното устройство Super mCharge, достига 160 Вата.

Представители на Meizu все пак са решили да не оповестяват в кои устройства ще бъде реализирана поддръжката на Super mCharge. Също така остава под въпрос, въпреки гаранциите на производителя, безопасността при експлоатацията на приспособлението Super mCharge, като се има предвид последните инциденти с батериите на Galaxy Note 7.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари