Тим Кук пристигна в Китай за да спаси продажбите на iPhone

17
1692

Генералният директор на Apple пристигна в Китай, за лична среща с отдел продажби на местния клон на компанията. Според неофициална информация, причината за това посещение е критично ниските продажби на iPhone в Китай.

Официалната позиция на Apple е друга. Тим Кук е долетял в Китай, за да укрепи взаимоотношенията на компанията с китайските власти. В рамките на тази визита той ще се срещне с генералния секретар на Комунистическата партия на Китай и ръководството на Школата по икономика и мениджмънт на университета Цинхуа. Твърде вероятно е Тим Кук да обсъди с Китай търговското и икономическото противопоставяне на САЩ и Китай, заради което и двете държави значително повишиха митата на някои стоки, включително и на електрониката.

Един от основните конкуренти на Apple в Китай, както и в редица други държави е Huawei. Неговите смартфони са по-евтини от айфоните, но предлагат сходни технически характеристики. Например, Huawei и Honor флагманите се продават при цена около $700, докато iPhone XS Max струва $1850. Едва ли кадровите промени и увещания на Тим Кук ще повишат продажбите в Китай, при ценовата политика на Apple.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
6 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
NickoМаринскиХой БайПенчоПалустиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Ще направи малко орални гимнастики. 😚

John
John

But how?

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Късно е либе за китка…пазара и без това се наводни със стотици модели…на всяко нещо му минава модата рано или късно,а и самсунг потъват със същия кораб.

Илиян
Илиян

Много си прав за Самсунг-а, пробвах Нот 9 , ама тоя дисплей със заоблените ъгли хич не ми хареса, изглежда като телевизор от преди 50 години, иначе телефона е супер. Ако го изпуснеш и до там беше тоя скъп дисплей, докато Нот 3 които имам все още работи на идеално с оригиналната си батерия и при изпускане (многократно съм го изпускал) му няма нищо на дисплея.

Agentpat™
Agentpat™

Нищо няма да постигне, докато „ябълките“ не свалят драстично цените на смартфоните си.

мъни
мъни

Алчността води до фалит.

ashu
ashu

не се спасява туй,що нема спасяване…

Мирослав
Мирослав

Тъпи, тъпи американци, с трици маймуни ще ловят!

Tikwa
Tikwa

Това, което объркаха американците е, че забравиха за особеностите на източната култура. Азиатците имат силно изразено групово съзнание, иначе казано – много са сплотени дори някой път отвъд разумното.
Сега всички китайци са обидени от икономическите мерки насочени срещу тяхната родина. Ще последва бойкот на американските стоки без да има нужда от ответни мита.

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Тези мерки са нищо в мащабите на търговските и валутни машинации на Китай, които засягат всички, включително ЕС.

Nicko
Nicko

This is the truth bitcoin is from China they just drain your wallet exchange rate doesn’t match

Мирослав
Мирослав

Това се глупости. Просто iPhone е достатъчно скъп и „слаб“ в сравнение с техните си смартфони. Преди няколко години гледах филм в тубата в който китайци работят при много строги условия за десетина долара на месец???

Палустиниец
Палустиниец

Фейкнюз спокойно 🙂

Пенчо
Пенчо

Забележете на снимката, никой от китайските му служители няма айфон… те знаят че е боклук и не са се набутали.

Хой Бай
Хой Бай

Всъщност го снимат с Huawei…:)

Хой Бай
Хой Бай

Единственият начин да спаси слабите продажби, като изкупи всички непродадени АйФоньове ….😂😂😂. Като гледам, как го снимат с Huawei, питам се случайно ли е това, и си отговарям… ама хич не е случайно…😁😁😁