Тръмп

Компаниите Huawei и ZTE отдавна са под наблюдението на американското правителство. Huawei не можа да излезе на пазара на САЩ, понеже бе заподозряна в съвместна работата със специалните служби на Китай. А ZTE съвсем наскоро бе наказана. Сега службите на САЩ се опасяват, че използването на смартфоните на тези китайски компании е заплаха за националната безопасност.

Във връзка с това президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроект, забраняващ използването на каквито и да било устройства от всички китайски брандове в Белия дом и други държавни учреждения. Забраната е наложена за две години. Законът засяга изпълнители и комерсиални организации, работещи с правителството и държавните структури.

Забраната важи не само за смартфоните, таблетите и компютрите, но и за рутерите. Най-много ще пострада Huawei, която към днешен ден е най-големият производител на мрежово оборудване. Huawei доставя на американския пазар огромен брой комутатори, рутери, хъбове, концентратори и LTE модеми.

Засега не се знае дали тези компании ще обжалват решението на американското правителство. Huawei още миналата година заяви, че САЩ няма никакви доказателства за изтичане на информация към китайските органи.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Uncle SamПутин е чучелоМeтоди ДамяноfТолбухинИздирва се Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мeтоди Дамяноf
Мeтоди Дамяноf

„Най-демократичната страна“, а?! Най-нецивилизованата, най-неморалната, най-безценностнта нация в света е сащ! Там са извращенията, там са събрани уродите!

Толбухин
Толбухин

В Русия уродите са в пъти по не-уродите от уродите в САЩ.

Мeтоди Дамяноf
Мeтоди Дамяноf

caщ мoжe дa нaxвъpлят aтoмни бoмби пo цялaтa cи тepoтopия и дa cпpaт дa cъщecтвyвaт. Ha вcичĸи гpaждaни нa cвeтa им/ни пиcнa oт aгpecиятa им cпpямo Pycия и нaлaгaнeтo нa aмopaлнитe им бeзцeннocти!

Путин е чучело
Путин е чучело

Който ги приема е проблема, не който се опитва да ги прокара. Русия щото е мега морална. Отиди и виж, тъпак.

Uncle Sam
Uncle Sam

Методи, неук, задръстен комунист МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ! Преди да говориш, виж как е в Русия и Китай! Китай, дори не позволява на Google да пусне търсачката си, защото комунистически Китай забранява всичко западно.

Издирва се
Издирва се

Тая новина май я чета тука за н-ти път.