Тръмп

Компаниите Huawei и ZTE отдавна са под наблюдението на американското правителство. Huawei не можа да излезе на пазара на САЩ, понеже бе заподозряна в съвместна работата със специалните служби на Китай. А ZTE съвсем наскоро бе наказана. Сега службите на САЩ се опасяват, че използването на смартфоните на тези китайски компании е заплаха за националната безопасност.

Във връзка с това президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроект, забраняващ използването на каквито и да било устройства от всички китайски брандове в Белия дом и други държавни учреждения. Забраната е наложена за две години. Законът засяга изпълнители и комерсиални организации, работещи с правителството и държавните структури.

Забраната важи не само за смартфоните, таблетите и компютрите, но и за рутерите. Най-много ще пострада Huawei, която към днешен ден е най-големият производител на мрежово оборудване. Huawei доставя на американския пазар огромен брой комутатори, рутери, хъбове, концентратори и LTE модеми.

Засега не се знае дали тези компании ще обжалват решението на американското правителство. Huawei още миналата година заяви, че САЩ няма никакви доказателства за изтичане на информация към китайските органи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари